søndag den 18. november 2012

Julekager

Vi har bagt svenske peberkager i dag og I skal da ikke snydes for opskriften









Mums de smager godt og de får ikke juletrangen til at forsvinde - tvært imod!!
Skynd dig at bag en omgang, opskriften kommer her,

Svenske peberkager

Du skal bruge

150 g stuetempereret smør
2,5 dl sukker
1/2 dl lys sirup
1/1 spsk ingefær
1/2 spsk nelliker
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 spsk natron
1 dl vand
7,5 dl hvedemel

Smør, sukker og sirup røres til en jævn dej.  Derefter røres ingefær, kanel, nelliker, kardemomme og natron i. Til sidst tilsættes vand og mel.
Lad dejen ligge i køleskabet i mindst et døgn dækket med plastfilm.
Når du skal til at rulle dejen ud, tag da en lille klump ud af køleskabet ad gangen og rul det ud på et letmelet bord. Stik kagerne ud og kom dem på bageplade med papir.

Bages i ovnen ved 200-225 grader i 5-6 min. Måske lidt mere hvis de er meget tykke. Smag eventuelt på den første plade når de er afkølet inden du bager den næste plade.

God arbejdslyst!

4 kommentarer:

  1. Mums :) Tak for den, det må vi altså prøve her i det lille gule :)

    SvarSlet
  2. De er så gode - sprøde og lækre. Og faktisk dufter her stadig af julekagebagning! Så bare kom igang!

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar - det betyder meget for mig og jeg læser med glæde hver og en! Tak!