tirsdag den 17. februar 2015
kanelsnurrer
Vi er ret pjattet med kanelsnurrer herhjemme for tiden. De smager fantastisk og er nemme at lave - også sammen med ungerne. De smager lige som kanelsnegle - dog synes jeg at de har et finere look.
De mange folder og krummelurer gør at dejen forbliver blød og fugtig - og så holder de rigtig godt på remoncen. Det er klart blevet vores nye favorit!
Opskrift på kanelsnurrer
Dej til ca. 16 stk
50 g gær
3 dl mælk
75 g smør
1 æg
500 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
Remonce:
150 g brun farin
150 g blødt smør
1-2 tsk kanel
Opvarm mælken ved svag varme i en gryde og opløs gæren i den lune mælk. Hæld det ned i en skål. Smelt smør i gryden og kom det ned i mælken sammen med ægget. Bland mel, sukker, salt og kardemomme og kom det ned i skålen. Rør det hele sammen til du har en glat og ensartet dej.
Del dejen i to og lad dejen hæve i 20-30 min.
Lav remoncen imens dejen hæver.
Rør det bløde smør sammen med kanel og brun farin.
Fremgangsmåde:
Rul de to deje ud til to lige store firkanter. Smør remoncen ud over den ene i et jævnt lag. Herefter lægges den anden ovenpå. Skær nu firkanten i 16 strimler af 2 - 2,5 cm. Hver strimmel spaltes og snoes som vist på billedet nedenfor. Til sidst laves en knude - sørg for at få enderne ind i midten, så de ikke hæver op i ovnen.
Lad de færdige kanelsnurrer hæve på pladen imens ovnen opvarmes til 200 grader varm luft. Bag dem i 12 min - byt de to plader rundt efter halv bagetid.
God fornøjelse!
Tusind tak for en udførlig opskrift!!! Jeg har forsøgt at lave dem før men har ikke forstået hvordan I andre har kunnet få dem så pæne ;-)
SvarSletTAK!
Kh Karen
Man skal lige øve sig et par gange inden man har taget på det! God fornøjelse og velbekomme!
SletDem MÅ vi da prøve i kommende weekend. Hihi har du set at du skrev "bad" dem i ovnen;-)
SvarSletKh Jonna
Ej det havde jeg ikke set - fejl rettet og tak for Info! God fornøjelse med bagningen i weekenden!
Slet