Søg i denne blog

lørdag den 5. oktober 2013

Makeover i børnenes værelse
Holger og Ella deler værelse og det fungerer faktisk rigtig fint. Det giver dem en tryghed når de skal sove, at vide den anden ligger ved siden af. Men det giver dem også rigtig mange hyggelige legetimer på værelset - jeg synes de er gode til at dele med hinanden og respektere at de er to der skal bruge værelset.
Det giver selvfølgelig også nogle udfordringer - dels stiller det krav til opbevaringen, da der er meget legetøj og noget er for drenge og noget er for piger. Så stiller det også krav til indretningen at de bor to. Nogle gange er det jo bare fedt at lege alene, eller være alene med en ven eller veninde på sit værelse og så er der jo nogle ting man gerne vil have for sig selv.
De sidste par uger har vi brugt på at lave om inde på værelset - vores opbevaring var ikke optimal længere og begge børn skal lige straks have udvidet deres junosenge. Udvidelsen kunne ikke lade sig gøre, sådan som værelset var indrettet før - så nogle ændringer måtte til.
Det er ikke fordi at der er de store muligheder for at vende indretningen på hovedet, da den ene væg er en skabsvæg - men jeg synes resultatet er blevet rigtig fint.
Vi har opsat et hyldesystem på hele den ene væg og her har vi samlet alt deres legetøj fra gulv til loft. Det fungere super fint - ungerne kan se det hele og det giver inspiration til leg. Førhen stod deres legetøj i kasser på gulvet og meget var pakket op inde i skabet. Det gjorde at de legede med de samme sager hele tiden - nemlig de ting de kunne se og som var let tilgængelige.
Efter det nye system er kommet op har de leget og leget på værelset og vi ser dem næsten ikke mere og legetøjet ligger ikke og flyder i hele lejligheden - virkelig skønt at opleve!
Synes også at, det at det hele er samlet et sted - giver værelset et mere roligt udtryk når man kommer ind. Vi har lavet en lille diskret opdeling af værelset, således at den ene ende er Ellas og her har hun fået et skrivebord. Her er der plads til lyserøde dimser og til at være stor pige. Holger bor i den ende af værelset hvor al legetøjet er og det passer ham rigtig fint!
Har du lyst til at se hvordan værelset så ud før kan du se det lige her og her.

God weekend og nyd det smukke efterårsvejr


14 kommentarer:

 1. Det er rigtig fedt at se hvordan I har gjort. Jeg er så vild med Ellas tegnebord, det må være så hyggeligt for hende at sidde der ved vinduet. Jeg er enig med dig i opbevaringen af legetøj, hvis det er gemt væk bliver det heller ikke leget med. Jeg er stadig ikke helt tilfreds med Albertes værelse, synes nemt det kan blive for rodet, og det undgår i ved at alt legetøjet er et sted. Jeg er glad for at høre at deleværelse kan fungere godt, mange af vores venner synes det er vildt vi vil have to børn i et rum. Men jeg forsøger bare at være positiv omkring det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Ella er så glad for at sidde ved vinduet og kan sidde der rigtig længe af gangen - vi har med vilje kun købt en skammel, så kan hun få det lidt for sig selv og det nyder hun.
   Vi er rigtig glade for deleværelset - synes virkelig der er mange gode fordele ved det! På sigt vil de selvfølgelig gerne have hver deres værelse - men, imens de er små er det altså rigtig fint!
   Synes også det er en udfordring ikke at få et "rodet" udtryk på værelset - men denne her løsning slipper meget godt fra det og særligt fordi det er endevæggen!
   Glæder mig til at se jeres endelige resultat!

   Slet
 2. Synes det er rigtig lækkert med hyldesystemet - Det er rart når man finder det der virker :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Vi nyder også virkelig denne løsning og det er så fedt at det virker som tænkt!

   Slet
 3. Hold op hvor er det blevet fint søde! :)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare hyggeligt ud :) Jeg elsker simpelthen fine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene - ungerne nyder virkelig også de nye rammer!

   Slet
 5. Det er godt nok blevet fint. Så dejlige billeder.

  SvarSlet
 6. Kan se at handy mand Holger også har hjulpet! Det er blevet rigtig fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Holger eeelsker når far hiver den "dooore" boremaskine frem og alt det andet værktøj og han giver gerne en hjælpende hånd!

   Slet
 7. Hvor er det blevet fint. Rigtig vellykket med skrivebord foran vinduet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita!
   Hun nyder virkelig også sit nye "space" foran vinduet!

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar - det betyder meget for mig og jeg læser med glæde hver og en! Tak!