... er en hverdagsklassiker herhjemme hos os - særligt i vinterhalvåret!
Det er en gammel opskrift, min mor engang fik på et spisested i Århus - spisestedet eksisterer desværre ikke længere - men det gør vikinggryden! Flere af jer har efterspurgt opskriften, så nu kommer den på bloggen. Det er en supernem opskrift, med få ingredienser - men den smager fantastisk! Den smager dejligt sammen med ris - men endnu mere fantastisk til pommesfritter og altid i selskab med salat af spidskål, æbler, nødder og rosiner!
Vikinggryde til 6 pers.
- 1000 g skinketern
- 2 - 3 løg
- 1 spsk karry
- 1 spsk paprika
- ½ l fløde
- ca 2 dl. ketchup
En god klat smør smeltes i en stor gryde. Det halve af karryen og det halve af paprikaen kommes i og svitses af. Derefter kommes kødet i og brunes. Løg og resten af karryen og paprikaen tilsættes og der røres rundt. Så tilsættes ketchup - røres godt! Til sidst fløde og så skal det bare simrer 1-1½ time!
Serveres med ris/perlebyg eller pommesfrittes og salat
V E L B E K O M M E ! !
Hvor sjovt som den opskrift findes i mange hjem, jeg har engang fået den af min veninde, som også havde fået den af spise huset Vikingbøf hus, min opskrift er dog uden løg:-) Den er også et stort hit herhjemme hos os.. hilsen fra Josefine ( fineluna)
SvarSletJa det er faktisk ret sjovt!!
SletMums, det er lækker mad i en håndevending, tak for opskriften... :-)
SvarSletVelbekomme - det smager dejligt!!
Slet