mandag den 3. februar 2014

V I K I N G G R Y D E


... er en hverdagsklassiker herhjemme hos os - særligt i vinterhalvåret!

Det er en gammel opskrift, min mor engang fik på et spisested i Århus - spisestedet eksisterer desværre ikke længere - men det gør vikinggryden! Flere af jer har efterspurgt opskriften, så nu kommer den på bloggen. Det er en supernem opskrift, med få ingredienser - men den smager fantastisk! Den smager dejligt sammen med ris - men endnu mere fantastisk til pommesfritter og altid i selskab med salat af spidskål, æbler, nødder og rosiner!










Vikinggryde til 6 pers.

  • 1000 g skinketern
  • 2 - 3 løg
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk paprika
  • ½ l fløde
  • ca 2 dl. ketchup

En god klat smør smeltes i en stor gryde.  Det halve af karryen og det halve af paprikaen kommes i og svitses af. Derefter kommes kødet i og brunes. Løg og resten af karryen og paprikaen tilsættes og der røres rundt. Så tilsættes ketchup - røres godt! Til sidst fløde og så skal det bare simrer 1-1½ time!

Serveres med ris/perlebyg eller pommesfrittes og salat


V E L B E K O M M E ! !

4 kommentarer:

  1. Hvor sjovt som den opskrift findes i mange hjem, jeg har engang fået den af min veninde, som også havde fået den af spise huset Vikingbøf hus, min opskrift er dog uden løg:-) Den er også et stort hit herhjemme hos os.. hilsen fra Josefine ( fineluna)

    SvarSlet
  2. Mums, det er lækker mad i en håndevending, tak for opskriften... :-)

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar - det betyder meget for mig og jeg læser med glæde hver og en! Tak!